De politieagenten van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout deden vrijdag- en zaterdagnacht een WODCA-actie en een actie ‘rijden onder invloed’. In totaal controleerden de agenten 556 bestuurders.

96 procent hiervan legde een negatieve ademtest af. Elf bestuurders hadden een alcoholgehalte tussen 0,5 en 0,8 promille. Zij kregen een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 137,5 euro.

Acht chauffeurs hadden meer dan 0,8 promille. Zij kregen een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. Zij zullen een minnelijke schikking of een dagvaarding voor de politierechter ontvangen.

Van drie personen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Zij zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af. Deze test toont aan dat hij reed onder invloed van verdovende middelen.

De agenten stelden ook verschillende verkeersinbreuken vast. Verder werd er een bromfiets en een voertuig in beslag genomen en een gerechtelijk proces-verbaal opgesteld voor verboden wapendracht. De acties gingen door in heel de zone telkens van 22 tot 6 uur.